Brutális állatkínzás miatt nyomoz a rendőrség a borsodi Krasznokvajdán

Megosztás

Szörnyű körülmények között tartott állatok, több elpusztult szarvasmarha, ez a látvány fogadja a krasznokvajdai tanyára érkezőket. Az esetről az RTL híradó közölt felvételek.

Karámba zárt szarvasmarhák, közvetlenül mellettük, valóságos sártengerben több elpusztult állat teteme is látható a videón. Az RTL Híradó információ szerint a tetemek több hete fekszenek a sárban, közvetlenül a még élő állatok mellett. Az eset kapcsán valaki értesítette a rendőrséget is, ennek köszönhetően a hatóságok négy rendőrautóval vonultak ki a helyszínre.

A híradó megkeresésére a rendőrség azt közölte, hogy állatkínzás gyanújával indult nyomozás, egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek.

Később megkezdődött a tetemek eltávolítása, egy traktorral húzták végig a sárban az elhullott állatokat. A Híradó információi szerint a tulajdonos vitette el az elpusztult állatok tetemét.

A tanya tulajdonosa a Híradó megkeresésére elárulta, hogy az állatai ridegtartáson vannak és nem tudja mitől pusztulhatott el a hat állat, de elképzelhetőnek tartja, hogy szándékos mérgezés történt. A tulajdonos arról is beszélt, hogy úgy tudja, hogy más környékbeli telepeken is sok volt az elhullás az utóbbi időben és arra gyanakszik, hogy a rosszakarói jelentették fel.

Nem ez volt az első eset, hogy a tanyán elhullott állatokat találtak. Az RTL Híradó már 2016-ban is forgatott a helyszínen, akkor egy kutyasétáltató észlelte a tetemet és jelentette a hatóságoknak. A tulajdonos a korábbi eset kapcsán azt mondta, hogy akkor csak figyelmeztetést kapott a hatóságoktól.

A teljes riportot itt tekinthetik meg:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek